DDWare logo

Autism Day Workshop

Workshop: Autism Day

Dit is een tweedaagse waarbij er een combinatie van de accessibility day workshop en de autism day workshop gemaakt wordt.

 Accessibility day workshop

In deze workshop van een hele dag leert u de ins en outs van toegankelijkheid. We beginnen met de basisuitleg van toegankelijkheid en inclusie. In het kort betekent dit het ontwikkelen van een product/website die gebruikt kan worden door alle mensen op de planeet, inclusief mensen met diverse handicaps.

Enkele voorbeelden: Iemand die moeite heeft met zien, horen, twee handen gebruiken, cognitie en meer. Hierna gaan we over naar toegankelijk en inclusief ontwerp. Hier leer je hoe je een manier van ontwerpen kunt aanpassen die toegankelijk is voor mensen met een handicap. We eindigen met onderwijs over tools om je producten te testen op toegankelijkheid in ontwerp, productie en zelfs in je CI/CD.


Autism day workshop

In deze workshop leert u de kneepjes over autisme en hoe mensen in het autismespectrum zich anders kunnen gedragen. Je leert wat Autisme Spectrum Stoornis is? Hoe de hersenen van mensen in dit spectrum anders bedraad zijn en hoe dit leidt tot ander gedrag.

Deze workshopdag is exclusief en anders dan andere workshops rond autisme omdat de trainer een persoon in het autismespectrum is! Verwacht dus veel praktische tips, adviezen en inzichten in de wereld van mensen met autisme en wat hen helpt! Welke kleine veranderingen op de werkplek maken een enorme impact? Waarom is iets zo moeilijk, terwijl het voor andere collega’s logisch is?