DDWare logo

Error 404: Kleur niet gevonden

Logo talk Toegankelijke websites volgens de internationale standaarden

Leer uw communicatie toegankelijk te maken voor mensen die een vorm van kleurenblindheid hebben zoals 1 op 3 mannen. Met toegankelijke kleurcombinaties wordt uw website ook toegankelijker voor mensen met een verminderd zicht.

Kleuren zijn een belangrijke manier om informatie over te brengen, maar er zijn veel mensen met kleurenblindheid en slechtziendheid. Wat als je enige manier om informatie over te brengen kleur is? Hoe zit het met een infographic waarbij het kleurcontrast te laag is en de informatie de eindgebruiker, de klant of collega niet bereikt? Hoe zit het met het missen van de deal van je leven als gevolg van een ontoegankelijke website? In sommige gevallen zal de fout: ‘kleur niet gevonden’ direct leiden tot: ‘klant of deal niet gevonden’. Ik denk dat dit niet is wat we willen dat onze producten zijn! 

In deze vorming leer ik je over kleurcontrast, kleurenblindheid en het gebruik van kleur in UX. Ik zal je ook vertellen over tools die je kunt gebruiken om kleurtoegankelijkheid te testen in veel use cases.