DDWare logo

Introductie in toegankelijkheid

website ddsoft vorming

Digitaal toegankelijke websites, apps en software zijn ontworpen om toegankelijk zijn voor mensen met een tijdelijke of blijvende beperking/ handicap.

Je leert over toegankelijk ontwerp zorgt voor inclusie, namelijk dat mensen met en zonder beperking kunnen deelnemen aan de (digitale) wereld.

 

We horen allemaal over toegankelijkheid, het maken van software en websites die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn, dit geldt ook voor mensen met zichtbare en verborgen beperkingen. Hoeveel mensen in de wereld hebben een tijdelijke of blijvende handicap? Waar zijn ze en waarom moeten we ze opnemen? Is er ook een voordeel voor ons bedrijf?

De antwoorden zijn: het is een zakelijk voordeel om producten te ontwerpen voor mensen die kleurenblind zijn, het is een zakelijk voordeel dat gebruikers producten en services kunnen kopen en ondersteuningstickets kunnen aanvragen, zelfs als ze angstig zijn, cognitieve problemen hebben of een gezichtsverlies hebben.

Gebruikers die onze apps en/of websites willen gebruiken, maar ze niet kunnen bedienen of begrijpen, zullen gefrustreerd zijn over uw bedrijf, software en services. Ze zullen zich in de steek gelaten voelen en de gebruikers zullen een onvervulde behoefte en verlangen hebben.

Dit is echter niet wat ontwikkelaars, makers van een betere wereld willen?

In deze vorming zal ik de basisprincipes uitleggen waarom we toegankelijke apps en websites moeten bouwen en je leren hoe je aan de slag kunt gaan met het maken van impact!