DDWare logo

Moderne standaarden voor toegankelijke websites

Logo talk Toegankelijke websites volgens de internationale standaarden

Wist je dat 1 op de 7 miljard mensen in de wereld een beperking of handicap heeft? Zij verdienen het ook om te surfen op het web, digitale aankopen en registraties te doen. In deze workshop leert u over het toepassen van toegankelijkheid, de vereiste hiervoor!

We leven in tijden waarin steeds meer mensen met een beperking deelnemen aan onze dagelijkse activiteiten en omgevingen en dit is een goede zaak! Maar is de moderne technische wereld, en meer specifiek de websites die we bouwen, zich bewust van de behoeften die die mensen hebben?

Het Web Accessibility Initiative (WAI), een onderdeel van het World Wide Web-consortium, heeft richtlijnen opgesteld voor het bouwen van websites die rekening houden met mensen met verschillende behoeften en handicaps, de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Wanneer u websites bouwt volgens hun normen, is uw website toegankelijk voor alle mensen, met of zonder handicap.

Volg deze vorming om te zien welke richtlijnen er zijn, waarom ze er zijn en hoe je ze kunt implementeren en een toegankelijkheidsrockstar kunt zijn!