DDWare logo

Omgaan met werknemers met autisme

website ddsoft vorming

In deze vorming leert u het best om te gaan met mensen binnen het Autisme Spectrum. Dit gebeurt uit ervaringsdeskundigheid (door iemand met autisme zelf) onderbouwd door erkende methodieken.

Met een autisme vriendelijke aanpak kunt u het beste uit al uw werknemers halen!

 

Mensen in het Autisme Spectrum zijn unieke talenten die uw bedrijf kan gebruiken. De meeste van hen kunnen goed out-of-the-box denken en kunnen zeer toegewijd zijn aan het leveren van waarde. In een inclusieve sociale omgeving is het ook een goede zaak om mensen te hebben die neurodivers zijn voor de kwaliteit van leven van iedereen.

Maar soms kunnen interacties, beslissingen, onduidelijke taken en zelfs het fysieke kantoor ertoe leiden dat die autistische collega’s zich snel en onverwacht niet ondersteund, gestrest, gefrustreerd en zelfs opgebrand voelen.

Mensen in het autismespectrum hebben een andere manier van interpreteren en communiceren, dit kan leiden tot die onverwachte situaties.

Ik zal je leren hoe het brein anders werkt voor autistische mensen en je een blik laten zien door de ogen van een autistisch persoon. Ik zal u duidelijke richtlijnen geven over hoe u communicatie en interpretatie kunt vergemakkelijken en waar mogelijk oplossingen bieden.