DDWare logo

Over pesten op (het werk*) en talenten

website ddsoft vorming

!Wist u hoe groot de impact van pesten kan zijn? Het pesten van volwassenen, jongeren en kinderen kan levens verwoesten.

In deze training leer ik u dat er nooit een reden is om te pesten. Pesten is een reactie uit onmacht dat we hier uit de wereld gaan halen, want de gepeste is vaak degene met de meeste talenten, deze laten we vanaf vandaag naar boven komen!

Natuurlijk spreek ik vandaag op een plek waar niet wordt gepest. Niemand pest hier? Of…

Is dit iets te optimistisch en zijn we er nog niet? In een aangename omgeving waar iedereen zich veilig voelt. Iedereen werkt samen met een gedeelde visie, missie en begrip voor elkaar.

In een diverse en inclusieve omgeving werken sommige mensen sneller dan anderen, sommigen werken langzamer. Sommige mensen hebben verschillende opvattingen, smaak, meningen, interesses en dit is prima!

Als collega’s je eigen opvattingen, smaak, meningen, behoeften, etc. niet begrijpen en respecteren. Dan voel je je niet aanvaard en beginnen er micro-agressies te ontstaan. Het duurt niet lang voordat dezelfde persoon altijd de reden van conflict is, de persoon die niet volledig bij de tafel hoort. Of het nu gaat om de tafel in kantoor/klas, lunchtafel of vergadertafel maakt niet uit. Want als je mensen van de ene tafel uitsluit, volgen de andere tafels snel!

Deze workshop is een heel uniek beeld van hoe ik (gelukkig genoeg) pesten op school en op de werkvloer heb overleefd. Het is de visie over hoe mijn talent aan het verliezen was, hoe de productie naar nul ging, maar hoe het geloof in mijn talenten en het veranderen van werkomgeving ervoor zorgde dat ik impact had in de wereld terwijl ik me goed voelde. Vandaag laat ik je zien dat er geen reden is om anderen te pesten, en het belangrijkste is dat ik mensen die gepest worden motiveer om op te komen voor hun rechten en nooit hun eigen vertrouwen in hun talenten te verliezen!